Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Om Fosenkommunene

Fosen består av 6 kommuner:

Bjugn, Osen, Roan, Indre Fosen, Ørland og Åfjord i Trøndelag.

Ca. 26.000 innbyggere
3437 km2

 

Historie:  

Fosen har fått navnet sitt fra øya og gården Fosen i Ørland kommune. Navnet kommer av norrønsk, Folgsen, og betyr gjemmested.
Fosen kan framvise noen av de eldste sporene etter mennesker i Norge, faktisk mer enn 11 000 år gamle. Men Fosens historie er først og fremst fortellingen om et nøysomt folk som sakte, men sikkert la grunnlaget for dagens velstand.
 

 

Beskrivelse:

Halvøya på nordvestsida av Trondheimsfjorden utgjør en naturlig avgrenset geografisk enhet.
Det som gjør området så spennende er de store variasjonene, i så vel landskap som bosetting og næringsmønster. Fosen er kontrastenes land. Fra kystlandskap med skjærgård, lyngheier og lune fjorder kan du på få kilometer nå vakre fjell og daler. Mellom ytterpunktene finner du kulturlandskap, skoger, våtmarksområder, ville elver og stille bekker og vann. Og været skifter like fort som terrenget. Det store artsmangfoldet innen dyre-, fugle- og planteliv imponerer, og bidrar til å gjøre Fosen til et fascinerende turterreng. Her får du følelsen av å leve....

Fosen er viden kjent for sine gode fiskemuligheter. Både fjordene, sjøen og havet utenfor, så vel som elver og vann i innlandet byr på et utall forskjellige fiskeslag.
Viser ellers til egne hjemmesider med turistinformasjon om Fosen som ble lenket til Fosenportalen våren 2002 med adressen www.fantastiske-fosen.no
 

 

Næringsliv:

Det et allsidig næringsliv som preger Fosen i dag. Fra enkle mekaniske virksomheter til høyteknologiske bedrifter med strenge krav til produksjons- og produktkvalitet. Landbruk og fiske er fortsatt viktig for alle kommunene i regionen. Handel og service er godt utviklet i kommunesentrene.
Framover vil utviklingen av eksisterende og nye havbruksnæringer bli svært viktig, og Fosen med sin lange kystlinje har større muligheter innen disse næringene enn de fleste andre regioner.  

Fant du det du lette etter?