Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Velkommen til Fosen

En familie som utforsker en sjark som står på land i idyllisk landskap - Klikk for stort bilde

Halvøya på nordvestsida av Trondheimsfjorden utgjør en naturlig avgrenset geografisk enhet. Det som gjør området så spennende er de store variasjonene, i såvel landskap som bosetting og næringsmønster. Fosen kan framvise noen av de eldste sporene etter mennesker i Norge, faktisk mer enn 11 000 år gamle. Men Fosens historie er først og fremst fortellingen om et nøysomt folk som sakte, men sikkert la grunnlaget for dagens velstand.

 

Bli glad i naturen vår!         

Fosen er kontrastenes land. Fra kystlandskap med skjærgård, lyngheier og lune fjorder kan du på få kilometer nå vakre fjell og daler. Mellom ytterpunktene finner du kulturlandskap, skoger, våtmarksområder, ville elver og stille bekker og vann. Og været skifter like fort som terresnget. Det store artsmangfoldet innen dyre-, fugle- og planteliv imponerer og bidrar til å gjøre Fosen til et fasinerende turterreng. Her får du følelsen av å leve.

Opplev historiens sus:     

Med sin lange historie kan Fosen tilby en rekke severdigheter og aktiviteter knyttet til disse. Fra gravfunn og helleristninger fra forhistorisk tid, via vikingtid og middelalder til bygdetun som viser vår nære fortid og moderne krigsminner. 

Det store fiskeeventyret:     

Fosen er viden kjent for sine gode fiskemuligheter. Både fjordene, sjøen og havet utenfor, såvel som elver og vann i innlandet byr på et utall forskjellige fiskeslag. Turistinformasjonene og sportsforretninger kan gi opplysninger angående fiske, samt utleie av båter, organiserte turer, leie av utstyr etc.

Tilbud til store og små:     

Fosen kan også tilby en rekke aktiviteter for deg som liker utfordringer utover vanlig turgåing. Dykking, havrafting og brettseiling tilbys flere steder. Men det finnes også muligheter for mer bedagelige aktiviteter som bondegårdsferie, ridning, sykkelturer og bading. Med andre ord, mye å fylle dagene med, både for barn og voksne.

Fant du det du lette etter?