Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Næringsliv i Ørland

 Ørland kommune har et allsidig næringsliv. Her er fiskeforedling, tekstilproduksjon, kornmølle, verktøygrossist, konferansehotell, restauranter og alle typer handels- og servicebedrifter.

Visste du at Ørland er hjem til Norges største firma innen et par industrier?

Mascot Høie produserer dyner, puter, sengetøy og ullpledd og er det største firma av sitt slag i Norden. Her produseres 10.000 puter og 5.000 dyner per dag og det er stor sjanse for at dyner og puter du finner i et norsk hjem har sin opprinnelse i Ørland. Grøntvedt Pelagic er verdens største produsent av tønnemarinert sild med en produksjon på 250 000 tønner i året. Det er ikke usannsynlig at silden som du finner på et typisk norsk eller utenlandsk koldtbord kommer fra Ørlandet.

Visste du at Ørland har over 50 handelsbedrifter?

Ørland har klesbutikker, dagligvareforretninger, byggevarefirma, gullsmed, ur og optikk, hvitevareutsalg, elektronikk, blomsterforretning, gaveforretninger, sportsbutikker, kiosk, gartneri, helsekost, apotek, bokhandel, banker, fargehandel, kontorutstyr, møbelutsalg, flere bilmerker, gårdsbutikker og selvsagt Vinmonopolet.

Visste du at Ørland er et senter for bygg og anleggsforetak?

Ørland har mange entreprenørfirma, byggefirma, maskinutleie, vedlikeholdsfirma, snekkeri og snekkerfirma, rørleggerfirma, blikkenslager, steinbrudd, sementstøperi, dykkerservice, rivningsfirma, vaktmesterservice, elektrikerfirma, betongpumping. Norges største plasmaskjæremaskin står på Ørlandet.

Visste du at Ørland er et senter for uteliv?

Ørland har flere hotell, spisesteder, restauranter, kaffebarer, bakeri, sportspub, utesteder og kino.

Visste du at Ørland er et kommunikasjonssenter?

Direkte flyrute til Gardermoen: 1 time til Oslo. Hurtigbåt til Trondheim: 50 minutter til Trondheim, 1,5 time til Kristiansund, Ferge til Agdenes: 25 minutter så er du på andre siden av Trondheimsfjorden. Dypvannskai har vi også. Hele sju småbåthavner er lokalisert i Ørland.

Visste du at Ørland er et senter for profesjonelle tjenester?

Ørland har advokatkontor, eiendomsmeglere, regnskapskontor, profesjonelle rådgivere, lokalavis, reklamebyråer, trykkeri, inkassobyrå, kontortjenester, matkvalitetssikringsfirma, flyfoto, miljø og sikkerhetsrådgiving, bemanningsfirma, radiostasjon, fotografer og konsulentfirma.

Hvis du vil vite mer om hva kommunen kan gjøre for din bedrift, eller få hjelp til å etablere bedrift, ta kontakt med næringssjef.

Ørland Næringsforum representerer 85 medlemsbedrifter innen alle næringer. For informasjon om eksisterende næringsliv i Ørland kan du kontakte Silje Nesset:

Ørland Næringsforum

Meieriv. 5, 7130 Brekstad

Tlf 932 86 000

info@orland-naringsforum.no

 

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Arne Martin Solli