Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Næringsliv i Bjugn

I Bjugn vil du finne bedrifter innen de fleste områder. Det er ikke mye en er nødt til å reise langt etter. Bjugn kommune har et allsidig næringsliv, og godt utbygde offentlige tjenester. 

Næringslivet i Bjugn består av bedrifter som spenner fra primærnæringer til forskning og utvikling.

Her finner du dagligvarebutikker, vinmonopol, kiosker og gårdsbutikk, manufaktur-, sko-, gave- og blomstebutikker. Sports og fritidsartikler, byggevarer og trelast, reklame og data, biler, båter, traktorer og andre maskiner får du blant mye annet kjøpt i Bjugn. Andre tjenester som kroppspleie og alternativ behandling, bank og regnskapsførsel og økonomisk rådgiving får du også utført her. Optiker og gullsmed finnes på Brekstad, 14 km. fra Botngård.

Primærnæringene spiller en viktig rolle, men også industri og annen virksomhet som f.eks. aquakultur er viktig for kommunen. Offentlig og privat servicevirksomhet betyr mye, og det er godt tilrettelagte industritomter både i kommunesenteret Botngård, på Valsneset og i Lysøysund.
Turismen er i vekst, særlig når det gjelder fritidseiendommer og hytter.

Offentlige tjenester er godt utbygd med både renoverte og nybygde skoler, mange barnehager , SFO,  nybygd videregående skole og felleskommunal PPT, sykehjem og nye eldreboliger. Du finner også statlige tjenester som likningskontor og NAV-kontor i Botngård.

På Valsneset er det forskning på vindkraft som foregår i regi av SINTEF og NTNU. For tiden bygges en stor fiskeforfabrikk for oppdrettsnæringen av Marine Harvest og Botngård AS produserer innovativt utstyr for oppdrettsnæringen i Norge på Valsneset.

Dersom du er interessert i Norges næringspolitikk og trender i tiden vil du finne opplysninger om det ved å gå inn på Nærings- og handelsdepartementets hjemmesider: odin.dep.no/nhd

 

Fant du det du lette etter?