Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Næringsliv i Åfjord

Åfjord har mye natur, med mangfoldige landskap fra hav til fjell. Ikke minst dalene og kyststripa har satt sitt preg på bygdas næringsliv.

Åfjord har mye natur, med mangfoldige landskap fra hav til fjell. Ikke minst dalene og kyststripa har satt sitt preg på bygdas næringsliv. Daglig produseres det 32.000 liter melk i kommunen. Det vil si nok til 32.000 melkekartonger på en liter, hver eneste dag. Antall produsenter er mindre enn for noen år og tiår siden. Likevel er melkeproduksjonen fremdeles en viktig del av kommunens sysselsetting. Landbruket har ellers både storfe, høns og kylllingproduksjon, som en viktig levevei for mange. Det samme gjelder havbruket. Naturlige ressurser som laks og blåskjell gir markante verdier til lokalsamfunnet. Også skogbruket gir inntekter for mange. Samfunnsverdien av dette virket er beregnet til cirka 29 millioner årlige kroner. Når det gjelder primærnæringene, satser stadig flere også på produksjon av lokalmat.

Åfjordingen har vært kjent for å jobbe hardt og mye. I tillegg har bygda hatt modige pionerer som har våget å satse. Det har bidratt til at kommunen har flere store entreprenørbedrifter. Både Johs. J. Syltern as, Stjern as og Tore Løkke as er godt kjente langt utenfor kommunegrensene. Hver for seg har de utført store oppdrag landet over.

Reiselivs- og servicebransjen er også viktig for bygda. Kommunen har mange overnattingssteder og andre aktører innenfor reiseliv. Ikke minst om sommeren er kommunen attraktiv for turister, som gjerne ønsker opplevelser i og nær naturen. Det gir positive ringvirkninger for næringslivet i bygda.

Næringsliv og utvikling er to begreper som henger tett sammen. I Åfjord samkjøres disse av utviklingsselskapet Åfjord Utvikling. Sistnevnte er en viktig brikke for at næringslivet har en fortsatt god fremtid i kommunen.

Fant du det du lette etter?

Kontakt

Hilde Haugdahl Humstad
Avdelingsleder landbruk og teknisk Åfjord

Relaterte ressurser