Din nettleser er for gammel. Vennligst oppgrader nettleseren din eller last ned en alternativ nettleser som Google Chrome eller Firefox.

Flytte til Ørland

Ørland er i vekst. I 2012 vedtok Stortinget at landets eneste kampflybase skal ligge her. På få år skal det investeres for flere milliarder kroner. Det gir oss unike muligheter!

Arbeidet inne på hovedflystasjonen er godt i gang, det er store utbyggingsplaner i kommunesenteret Brekstad, og mange nye boliger reiser seg, både landlig og sentrumsnært.

I Ørland er det kort vei til det meste, enten det er flotte fiskevann eller nypreparerte skiløyper. Her finner du verken bilkøer eller tidsklemme! Her kan du bruke tiden sammen med familien – eller delta i kommunens usedvanlig rike foreningsliv.

Brekstad er Fosens største handels- og kommunikasjonssenter. Her finner du et variert næringsliv, blant annet Fosens største shoppingsenter. Her finner du også flere hoteller, spisesteder, kaffebarer, bakeri, utesteder og kino – samt kommunens totalrenoverte svømmebasseng med vannsklie.

Kommunen er også et senter for en rekke helsetjenester. Ørland Medisinske Senter, Fosen Helse IKS og Fosen Distriktsmedisinske Senter kan tilby et av landets største desentraliserte spesialisttjenestetilbud.

Ørland har en 18 hulls-golfanlegg, sju småbåthavner og flotte turområder. Austråttborgen fra 1600-tallet, festningsanlegget Austrått Fort, Uthaugsgården og Fosen Krigshistoriske samlinger er blant våre største attraksjoner. Ørland Kultursenter er et av kystens vakreste kulturhus, bygget i 2009. Dette er et levende bygg med både bibliotek, kulturskole, kino, galleri, Hannah Ryggen-senter og våtmarkssenter.

Det er gode kommunikasjonsforbindelser fra Ørland. Direktefly til Oslo fra flyplassen på Brekstad tar omtrent 1 time. Fly til Aalborg i Danmark tar omtrent 2 timer. Reisetiden til Trondheim med bil og ferge er ca 1 1/2 time, med hurtigbåt ca 1 time.

Det er trygt og godt å vokse opp i Ørland. Her finner du fem flotte barnehager, to velholdte barneskoler og en ungdomsskole som sto ferdig i 2009.

Ørlandspolitikerne har innført fire barnehageopptak i året - som en av få kommuner i landet. Det gjør livet litt enklere for de mange som kommer flyttende til oss.

På Brekstad har vi kulturhus, ungdomshus, idrettshall og nyrenovert svømmehall med vannsklie. En ny idrettshall er under planlegging, til glede for Ørlands aktive idrettsmiljø. Vi har også en anerkjent kulturskole - uten ventelister!

På Ørland kan du ofte få en følelse av at himmelen går i ett med havet. Du kan velge å bo midt i sentrum av Brekstad med gangavstand til alle tilbud - eller du kan bo landlig, omgitt av himmel og hav. Valget er ditt! Dersom du ikke finner drømmehuset ditt til salgs akkurat nå, så er det en konstant eiendomsutvikling her i Ørland

Fant du det du lette etter?